En aquest blog trobareu les notícies amb les principals activitats i línies d'actuació de l'APCC i també notícies dels seus associats. El blog genera un butlletí electrònic que s'enviarà cada tres mesos. Si no sou socis de l'APCC i el voleu rebre al vostre e-mail, envieu un correu electrònic a apcc@apcc.cat

martes, 12 de abril de 2011

L’APCC es reuneix amb el nou Conseller de Cultura i el nou director de l’ICIC

El 9 de març una delegació de junta i oficina de l’APCC es va reunir amb el nou Conseller de Cultura, Ferran Mascarell. L’Associació li va plantejar la necessitat d’una política cultural ambiciosa i decidida que inverteixi en el circ per normalitzar-lo i equiparar-lo a la resta d’arts escèniques, augmentar la programació de circ, invertir en equipaments de circ i en adaptar els equipaments escènics al circ, regular la formació de circ i impulsar la producció privada i a la creació d’un teixit empresarial al sector.

D’altra banda, també va plantejar altres temes urgents com l’impacte al sector de l’endarreriment de la resolució dels ajuts del CONCA, l’efecte de la reducció de la contractació d’espectacles per part dels ajuntaments, la possible anul•lació de les beques de creació i formació que concedeix el CONCA i l’estat actual dels centres de creació (La Central, La Vela, etc.) que s’han impulsat des del Departament de Cultura i que actualment no tenen garantit cap tipus de suport per part d’aquesta administració.

Cinc dies després l’APCC es van reunir també amb el nou director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera. Riera va manifestar en la reunió, que va ser una primera presa de contacte, el seu interès en el circ català. L'APCC ja ha agendat una propera reunió per tractar amb profunditat els temes en què l'ICIC té competències i que afecten el nostre sector.